Welkom bij de Donjon Meubelen Eindhoven!

Uw adviseurs

Uw adviseurs

“Een geslaagde aankoop begint met een goed advies” Onze interieurspecialisten zijn opgeleid om uw keuze te begeleiden. Ze kunnen geheel kosteloos een fraaie tekening van uw interieur maken om u inzicht te geven in de opstelling en kleurstellingen. Nadat ze goede notie hebben genomen van uw eigen specifieke persoonlijke wensen kunnen ze ideeen aandragen verrassende suggesties geven om uw interieur een eigen “touch’ te geven en soms helpt een moodbord om uw inzicht in uw eigen stijl en smaak te vergroten. Een aantal laten we even aan het woord:

Michael Prins, senior-adviseur met meer dan kwart eeuw ervaring

Ik werk al meer dan een kwart eeuw bij de Prijt groep en voel me vooral thuis bij de kerncollectie die we al jaren in de collectie voeren. Betrouwbare fabrikanten die met hun topontwerpers elk jaar weer voor een actuele mooie collecties zorgen. Bij de Prijt groep staat service en garantie hoog in het vaandel en met deze leveranciers hoef je je daar geen zorgen over te maken. Een van mijn favoriete merken is Rolf Benz maar ook topmerken als De Sede en Leolux verkoop ik graag. ik mag o.a. leiding geven aan het speciaal opgeleide Rolf Benz team in de Rolf Benz studio.

Natalie Gerbers, deskundige interieur architecte

Via mijn studie architectonische vormgeving en kunstgeschiedenis in Maastricht ben ik in het mooie meubelvak terecht gekomen. Eigenlijk is elk interieur natuurlijk een kunstwerk op zich waar mensen zich helemaal thuis kunnen voelen. Een interieur laat ook iets van de geschiedenis van mensen zien en heel vaak gaan de gesprekken met de klant niet alleen over de producten maar juist over wat mensen beweegt in hun leven. Vaak letterlijk…Ik ben namelijk zelf nogal reislustig en heb zowat de hele wereld bezocht, daar doe ik inspiratie op voor mijn werk. Misschien omdat ik letterlijk alle hoeken van de wereld heb gezien heb ik een voorliefde voor mooie royale zithoeken. Mijn favoriete merken zijn o.a. Leolux, Arco, Pastoe en eigenlijk elk merk dat staat voor design en kwaliteit!

Job Prijt, creatief binnenhuis adviseur,

“goed design is als goede wijn…om lang van te genieten!“ “Als binnenhuisadviseur mag je mensen helpen hun meest eigen plekje te creëren en vorm te geven en van een huis een echt thuis te maken om bij te komen van je drukke bestaan, te ontspannen en om de dingen te doen die je leuk of belangrijk vindt. Het is het mooiste vak dat er is om mensen daardoor een beetje gelukkiger te maken. Als medeverantwoordelijke voor de collectionering zijn we voortdurend opzoek naar de laatste ontwikkelingen in meubelland. Naast de vele vertrouwde merken voeren we ook altijd enkele trendy en hippe merken die iets van het huidige tijdsbeeld verbeelden. Een van die nieuwe merken is Spoinq. Een schoolvoorbeeld van Hollandse innovatie in design en ondernemerschap! Juist daarvan gaat ons hart altijd harder kloppen en ruimen we graag een mooie plaats in ons bedrijf voor in! Spoinq is een merk vol kleur en mogelijkheden met als devies: De beste stylist ben je zelf! En daarvoor scheppen ze alle mogelijkheden met combi stoffen, kussens, tafels en maten! Wij doen dat graag met jou samen: wees welkom in de wereld van Spoinq…. “

De Modernen is een afdeling van de Donjon waar we ook een fraaie design collectie willen laten zien met namen van fabrikanten en modellen die al decennia lang vaste waarden en begrippen vormen. Fabrikanten als Artifort, Gelderland, Leolux en Arco hebben al voor heel wat designklassiekers gezorgd die soms meerdere generaties overleefden. Dutch Originals blazen de klassieke ontwerpen van bijv. Gispen weer nieuw leven in.

 

Angelique Hekers, styliste met oog voor detail en het complete interieur

Als interieur styliste volg ik nauwkeurig de laatste trends op styling en interieur. Ik probeer die samen met de wensen van de klant zoveel mogelijk concreet te vertalen naar het interieur. Ik adviseer graag kleur die past bij de wensen van de klant en zie dat er bij velen ook een behoefte is om met het wisselen van de seizoenen het interieur aan te passen en te re-stylen: dit is met de nieuwe collectie's natuurlijk al een feest op zich. Graag nodig ik u uit om de nieuwste trends met u te delen en wellicht toe te passen of als inspiratie te dienen in uw eigen huis! Uiteraard kan ik desgewenst bij u thuis advies geven om daarna in de winkel een en ander verder uit te werken.

Sarah van de Lee, geduldige interieuradviseuse met een oog voor kleur en textiel.

Tijdens mijn opleiding aan de kunstacademie heb ik me vooral gericht op kleur en textiel. Dat komt me in mijn advieswerk bij de Donjon goed van pas. Ik ga graag met de klant aan de slag om zijn of haar woning tot iets moois te maken waarbij ik geduldig te tijd neem voor het creatieve Proces om de meubels ook qua kleur en uitvoering helemaal tot hun recht te laten komen. Indien nodig geef ik advies bij de mensen thuis in hun eigen omgeving en vaak heeft dat ook tot gevolg dat er bijv. een muurtje ‘van kleur verschiet’ waardoor het hele huis weer als nieuw lijkt! Ook de extra aandacht voor een fijne bekleding die past bij het gevoel van de klant vind ik van belang. In deze haastige tijd neem ik net even iets meer tijd voor de klant: dat bent u als klant toch meer dan waard!

Tom Bijsterveld, vakbekwame servicegerichte verkoper met gevoel voor stijl en gastheerschap

 

Vanuit mijn opleidingen ben ik in eerste instantie in de mode terecht gekomen. Het gaf me voldoening om mensen te adviseren wat bij hen past en de klanten tevreden de deur uit te zien gaan. Het werken met fraaie exlusieve mode- merken ligt heel dicht bij de advisering van de fraaie merken die de Donjon voert. Eigenlijk gaat het geven van interieuradviezen nog verder en is nog uitgebreider dan de modebranche. Vanuit de mode heb ik wel de liefde voor mooie stoffen overgehouden en bijv. oog voor detaillering in mooi stikwerk. In mijn opleidingstijd heb ik me ook bekwaamd in het vak:"hospitality" dat je met gastheerschap zou kunnen vertalen in de diepste betekenis van het woord. De klant zie ik als gast in de winkel die we het zo goed mogelijk naar de zin mogen maken met adviezen en klantgerichte bediening.

 

 

Suze van Dijk, onze interieurarchitecte altijd op zoek naar de passende maat..

Ik heb het voorrecht gehad om van een van mijn interesses, interieurarchitectuur, mijn beroep te kunnen maken en waarin ik tegelijk mijn andere interesses kan laten meeklinken. Mijn opleiding deed ik aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en in diezelfde tijd kwam ik op de Dutch Design Week in contact met de Donjon en dat gaf meteen een goede klik. Ik heb het gevoel dat mijn interesses in kunst, interieur en fotograferen prachtig ingezet kunnen worden als ik klanten adviseer. Telkens een mooi en beoiend proces om de goede afstemming en harmonie te vinden die bij het verhaal van de klant past. daarbij helpt mijn ervaring als parttime schoenenverkoopster in mijn studententijd ook, waarbij ik geleerd heb me zelfs naar de voeten van de klant toe te buigen en altijd op zoek te gaan naar de juiste maat! Kortom: een interieurachticte met beide voeten aan de grond!

 

 

Christel de Bruyn, een creatieve planmatige binnenhuis-inrichtster

Na mijn opleiding als binnenhuisadviseur heb ik Bachlor of Arts (Interior Design en Styling) behaald aan het Jan Des Bouvries college in Deventer. Naast de opleiding heb ik op een aantal plaatsen gewerkt met name in de inrichting van grotere en kleinere (professionele) ruimtes. Mijn passie is helemaal gelegen op interieur en dan vooral in de combinatie verkoop, advies en techinisch / creatief tekenen. Ik vind het bij het ontwerpen of adviseren belangrijk 'om voor de klant een passende leefomgeving te creëren waarbij de juiste lifestyle of beleving gestimuleerd wordt'. Ik houd van mooie werken zoals die bij de Donjon verkocht worden en voeg daar graag mijn passie en creatieve vermogen op woongebied aan toe. In mijn opleiding heb ik geleerd planmatig te werken om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Ik zie ernaar uit om met u/jou mooie plannen te maken voor je interieur! Laat je verrassen...