Welkom bij de Donjon Meubelen Eindhoven!

100 jaar Prijt

 

 OPROEP 100 jaar Prijt

Deel uw herinneringen met de firma Prijt en win een Bouwhuis fauteuil!

Op 24 Oktober aanstaande hopen we het 100-jarig jubileum te mogen vieren van de firma Prijt. In 1917 stond mijn overgrootmoeder: Jantje Prijt-Vuurboom, met een huiswinkeltje in manufacturen aan het begin van de zaak nadat ze met haar gezin in 1916 in Strijp (later Eindhoven) was komen wonen. 100 jaar later en inmiddels de 5e generatie zijn we nog steeds actief met “de Donjon; Woonburcht van Prijt”. Naast ons eigen archief zijn we heel erg benieuwd naar de verhalen, foto’s, filmpjes of andere herinneringen aan de firma Prijt. De leukste, spannendste en meest bijzondere verhalen willen we graag gebruiken voor ons jubileumboek die we uit gaan brengen in deze periode. Uit alle inzendingen zullen we ook een Bouwhuis fauteuil verloten.

Naast onze eigen geschiedenis door de overlevering van generatie op generatie en de archieven die we zelf bewaren zijn we erg benieuwd naar de verhalen en herinneringen van buitenaf. Dit mag uit elke periode zijn uit de afgelopen 100 jaar en elke soort herinnering die u heeft. Dit kan een anekdote zijn, een rekening, oude zakjes, folders, een meubel die al generaties in de familie is, een foto van een interieur ingericht door de familie Prijt of misschien wel een wielrennerspak met het logo van Prijt! Het kan van alles zijn en zijn er wellicht zaken ondernomen in de laatste 100 jaar waar wij niet eens weet van hadden!

Deel uw herinnering als klant, buur, toeleverancier, oud-medewerker of andere relatie via post, e-mail, whatsapp of social media en wij verloten onder de inzenders een originele Bouwhuis fauteuil van de Eindhovense ontwerper Hugo de Ruiter. Daarnaast nemen wij ook graag een selectie van de leukste en bijzonderste herinneringen op in het Jubileumboek “100 Jaar Prijt; een touwtje van Passie en Lef” en nodigen we de inzenders graag uit bij de viering in oktober! We zien uw inzendingen graag tegemoet!

Namens het hele team,

Met vriendelijke groet,

Paul J. Prijt

Bekijk hier onze geschiedenis in een vogelvlucht: http://www.donjon.nl/over-ons/geschiedenis.html

Deel uw verhaal via onderstaand contactformulier of laat uw reactie achter via de volgende kanalen:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maak kans op een Bouwhuis Fauteuil!

Stuur uw herinnering in en onder de inzenders verloten we één van onderstaande Bouwhuis fauteuils. Hugo de Ruiter heeft zich laten inspireren door de Bauhaus periode uit begin vorige eeuw met zijn enkele lijnen en no-nonsense vormgeving: strak, eenvoudig en zeer functioneel. Verschillende materialen die tot dusver nooit samen werden gecombineerd in meubelen gaven aan de meubelen van Bauhaus een eigenzinnig karakter. In de kunst kennen we dit in de werken van Mondriaan, die in deze filosofie de kunstbeweging de Stijl had opgericht.