Welkom bij de Donjon Meubelen Eindhoven!

OPENINGSEVENT ROLF BENZ EXPERIENCE CENTER

o.a. lezing designer Cuno Frommherz en presentatie speciale Rolf Benz Porsche

Geachte relatie,  

Een kasteel bouw je niet met stenen maar met relaties. Niet voor niets noemden we indertijd bij de verhuizing van ons familiebedrijf Prijt, naar Ekkersrijt ons gebouw de Donjon, de woontoren van een kasteel. Hier creëerden we op het knooppunt van de belangrijkste Brabantse wegen een ontmoetingsplaats tussen onze oude en nieuwe leveranciers en klanten, tot nieuwe inspiratie voor de inrichting.  De Donjon als inspiratieplek, adviescentrum en vind-plek voor iets bijzonders

In de meer dan 100 jaar van ons bestaan bouwden we aan duurzame relaties met onze leveranciers. Een van die fabrikanten waar we al generaties lang zaken mee doen is Rolf Benz. Inmiddels uitgegroeid tot een unieke geïntensiveerde samenwerking waarbij een deel van de Donjon omgebouwd is tot één van de drie Rolf Benz Experience Centers in Nederland waar onze geschoolde adviseurs u de gehele actuele collectie kunnen tonen.  

We zijn er trots op dat we op donderdag 28 maart het Rolf Benz Experience Center openen en nodigen u graag uit daarbij aanwezig te zijn. Op deze avond zal o.a. de Zwitserse ontwerper Cuno Frommherz een korte lezing over zijn visie op design geven en zijn nieuwste Rolf Benz model exclusief voor u onthullen!  Daarnaast presenteren we u als eerste in Nederland het nieuwe model Rolf Benz VOLO, dat onlangs is gepresenteerd op de Internationale Meubelbeurs in Keulen.

Om te tonen dat design vele raakvlakken heeft, zoals we in Brainport goed weten, ontwierpen de designers van Rolf Benz ook een speciale Rolf Benz editie van een Porsche Cayenne die u die avond kunt bewonderen. Dit unieke exemplaar is volledig door Rolf Benz “ingericht” en de elegante, comfortabele woonkamerlook van Rolf Benz is overgezet naar het interieur van de Porsche, door het tuningsbedrijf TECHART. Lokaal werkt het exclusieve autobedrijf van den Akker veel met TECHART en zij zullen deze avond ook acte de présence geven!   

Aanmelden kan onder op deze pagina.

Met vriendelijke groet,  

Namens het Donjon team,

Paul, Job en Luc Prijt

Programma en aanmelden

Openingsevent Rolf Benz Experience Center 28 Maart 2019

18.30 uur Lichte maaltijd

19.30 uur Inloop - koffie & gebak

20.00 uur Start lezing Cuno

20.40 uur Presentatie nieuw Rolf Benz model & Porsche Cayenne

21.00 uur Borrel

Locatie: Ekkersrijt 4005 (naast de Donjon)

Deelname is kosteloos en u kunt zich inschrijven door middel van onderstaand inschrijfformulier.

Ja, ik kom graag naar het openingsevent van de Rolf Benz experience center Eindhoven!

Donderdag 28 maart

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cuno Frommherz

Deze Zwitser volgde een opleiding tot meubelmaker, maar is autodidact waar het gaat om meubeldesign. Frommherz werkt voor verscheidene internationale meubelproducenten. In zijn ontwerpen draait het om "eenvoud". De mens krijgt op een dag immers al genoeg informatie te verwerken. Verder moet naar zijn mening elk ontwerp een "uitvinding" in zich hebben, een technisch idee of een detail dat het ontwerp karakter verleent. De modellen die op dit moment in de collectie zitten van Cuno zijn onder andere de succesvolle Rolf Benz 310 serie en LINEA serie. Daarnaast ontwerpt Cuno regelmatig voor bijvoorbeeld Leolux, de Sede en Jori.

Rolf Benz Porsche Cayenne by Techart

TECHART Automobildesign GmbH werd in 1987 opgericht en is actief als tuningspecialist van Porsche-modellen. Rolf Benz AG & Co. KG bestaat sinds 1964 en staat bekend als het bekendste merk voor gestoffeerde meubels van Duitsland. Eind 2017 namen de verantwoordelijken van TECHART contact op met Rolf Benz met het voorstel om een gezamenlijke inrichtingslijn voor de Porsche Cayenne te ontwikkelen.Jürgen Mauß, voorzitter van de raad van bestuur van Rolf Benz: "Deze uitdaging namen wij maar al te graag aan. Wij zien de samenwerking met TECHART als een spannende merktransfer. De elegante, comfortabele woonkamerlook van Rolf Benz wordt overgezet naar het interieur van de Porsche Cayenne."

De Porsche Cayenne straalt elegantie, oog voor detail en comfort uit. Het merk ROLF BENZ staat voor design, comfort en diepgaande kennis van wonen – ideale voorwaarden om het interieur van de door TECHART verfraaide Porsche Cayenne op een heel nieuwe manier met zijn uiterlijk te verbinden.

Het "TECHART-interieur ROLF BENZ" is ontworpen door Bettina Hermann, bij Rolf Benz verantwoordelijk voor het product- en designmanagement. Zij liet zich inspireren door de toekomst van het autonome rijden en de veelbesproken gerieflijkheid die ontleend is aan het Deense trendbegrip "Hygge". Daarvoor heeft zij verrassende. nieuwe materiaal-, functie- en kleurencombinaties gevonden.

De materialen die geheel in de Rolf Benz-look zijn gehouden, zijn natuurlijk, elegant en hoogwaardig. Een mix van stof, leer en handgeweven voetmatten maken de Porsche Cayenne tot een echten feelgoodruimte. Zelfs de uitstraling van een nonchalant gestoffeerde bank heeft Rolf Benz overgebracht in het interieur - met ambachtelijke plooien die door TECHART Manufaktur perfect zijn omgezet.

Voor de stoelen heeft Rolf Benz een hoogwaardige wollen stof gekozen die men tot nu toe nog niet aantrof in voertuiginterieurs. Er ontstaat een nieuw, zacht gevoel en akoestiek. De kleuren zijn eveneens overgenomen uit de Rolf Benz-woonwerelden: Umbra, Bleu en Cappuccino. Een fraaie champagne-tint zorgt voor een elegante onderstreping van de concaaf-convexe buitenvorm van de Cayenne.

Ja, ik kom graag naar het openingsevent van de Rolf Benz experience center Eindhoven!

Donderdag 28 maart

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief
Wegens onderhoud kan het zijn dat we wat lastiger bereikbaar zijn via het reguliere telefoonnummer. U kunt ons altijd wel telefonisch of via Whatsapp bereiken op 06 - 36 02 18 89